Special: 5 iPad-apps voor op vakantie (deel 1/2)

iPad

img 4e04ecf892130 Special: 5 iPad apps voor op vakantie (deel 1/2)

De iPad is een gadget die absoluut meegaat als je van plan bent op vakantie te gaan. Het is natuurlijk wel zo handig om voordat je op vakantie te gaat wat handige apps te installeren die handig zijn voor tijdens de reis. Om het wat makkelijker voor je te maken komen we met deze tweedelige special waarin we 5 iPad-apps voor je opgesomd hebben. Volgende week zullen we met deel twee van deze special komen.

Azul Media Player

img 4d90da2167e12 Special: 5 iPad apps voor op vakantie (deel 1/2) Tijdens de reis of op je vakantie zul je vast en zeker wel eens een filmpje willen kijken, maar als je nou net een film in een extensie hebt die de iPad niet ondersteunt is Azul Media Player dé app die je nodig hebt. De VLC Media Player is helaas niet meer te krijgen in de App Store en een vervanger hiervoor heeft lang geduurd. Azul Player is de enige App voor de iPad die op het moment zo’n breed scala aan formaten ondersteund. Van mpeg4 en mkv tot aan mt2s en webm-files, de app speelt alles af. Azul Media Player is verkrijgbaar in de App Store voor een kleine prijs van €0,79.

Azul Media Player downloaden: [itunes link=”http://itunes.apple.com/nl/app/azul-media-player-video-player/id404452499?mt=8″ title=”Azul Media Player”]

Demotivational Pictures

img 4d3afc344b5d3 Special: 5 iPad apps voor op vakantie (deel 1/2) Tijdens de reis zal je misschien niet veel te doen hebben dan wachten tot je je eindbestemming hebt bereikt. Om de tijd te doden kun je deze app downloaden om demotivational pictures te bekijken. Demotivational pictures zijn plaatjes waarin meestal een grappige kern zit, met een leuke zin eronder. Meestal moet je eerst goed kijken voordat je de grap snapt en soms zie je het meteen. De app is geheel gratis verkrijgbaar in de app store en bevat een database met duizenden demotivational pictures.

Demotivational Pictures downloaden: [itunes link=”http://itunes.apple.com/nl/app/demotivational-pics/id323169800?mt=8″ title=”Demotivational Pictures”]

1000 Ultimate Experiences

img 4d0ca26243aab Special: 5 iPad apps voor op vakantie (deel 1/2) Je gaat natuurlijk naar een prachtig land om te genieten van het eten, de cultuur, de mensen en het weer. Met de app 1000 Experiences kun je HD-afbeeldingen bekijken van hele grote steden, en wellicht van het land waar jij naartoe gaat. Denk hierbij aan steden als Parijs, Madrid, Barcelona, New York of LA.

De hele wereld zien, dit is iets wat een heleboel mensen zouden willen. Van grote landen zoals Verenigde Staten tot kleine landen zoals Kazachstan, elk land heeft zijn eigen unieke cultuur. Er is een applicatie in de iTunes Store genaamd 1000 Experiences, hiermee kun je een heleboel van de wereld zien.

Dit gaat namelijk via prachtige HD-afbeeldingen van bijna elk land en grote steden zoals Mumbai, Parijs, New York of gebieden als de Grand Canyon en de Himalaya. Tevens krijg je bij elke stad, dorp of monument wat handige informatie erbij. Deze immens populaire app kost zo’n €3,99.

1000 Ultimate Experiences downloaden: [itunes link=”http://itunes.apple.com/nl/app/1000-ultimate-experiences/id363314863?mt=8″ title=”http://itunes.apple.com/nl/app/1000-ultimate-experiences/id363314863?mt=8″]

CoBrowser

img 4d907761b827a Special: 5 iPad apps voor op vakantie (deel 1/2) Als je niet in het bezit bent van een iPad met een 3G-netwerk, maar wel een iPhone. Dan moet je absoluut eens een kijkje nemen naar deze app, deze app maakt het namelijk mogelijk om toch te browsen op je iPad Wi-Fi. Mensen die de 3G iPad-versie hebben zullen zich nu waarschijnlijk een beetje dom voelen, want, deze App zorgt ervoor dat je de 3G-verbinding van je iPhone kan gebruiken, zonder te tetheren.

Nu zul je jezelf wellicht afvragen, hoe dan? Nou dat is heel simpel, je start de CoBrowser App op je iPad en iPhone. Je iPhone heeft natuurlijk de vrijheid om gebruik te mogen maken van het mobiele 3G-netwerk maar je iPad niet. Daarom start CoBrowser een internetbrowser op je iPhone en kun je deze als het ware besturen met je iPad. Wat je dus doet is een soort remote-control verbinding alleen dan anders. Wat CoBrowser doet is namelijk websites ‘opslaan’ en versturen naar je iPad waar ze vervolgens gerendered worden in een eigen browser. Mocht het fenomeen je nog niet helemaal duidelijk zijn dan hebben we onderaan dit artikel een filmpje voor je. Voor zo’n handige app moet natuurlijk wel veel betaalt worden, CoBrowser kost zo’n €7,99 in de app store maar is het absoluut waard.

CoBrowser downloaden: [itunes link=”http://itunes.apple.com/nl/app/cobrowser/id392915628?mt=8″ title=”CoBrowser”]

Weather

img 4d67a141b68b1 Special: 5 iPad apps voor op vakantie (deel 1/2) Als je het weer wil bekijken van dag tot dag dan moet je de app Weather Forecast downloaden. Deze app is geheel gratis verkrijgbaar en heel overzichtelijk. Je kunt verscheidene steden toevoegen, zo kun je kijken hoe warm het de dag is en de aankomende vier dagen in de stad waar je naartoe gaat. Maar je kunt natuurlijk ook bekijken hoe warm het in je woonplaats is. Bovendien laat de app ook zien hoe laat het in de stad is.

Weather Forecast gratis downloaden: [itunes link=”http://itunes.apple.com/nl/app/weather/id421106297?mt=8″ title=”Weather Forecast”]

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat