Apple laat WPA-cracking App toe in de App Store

iPhone iPad

img 4ddeedfb3bebb Apple laat WPA cracking App toe in de App Store

Opvallende zet van Apple, ze hebben namelijk een WPA-cracking tool toegelaten in de App Store. Ondanks het feit dat WPA de slechtste en oudste WiFi-beveiligingsvorm is, wordt het op oudere routers nog steeds gebruikt. Deze wachtwoorden zijn ontzettend gemakkelijk te kraken, wat ook al jaren gebruikt met Aircrack-NG.

Nu zijn er een stel slimme rakkers geweest uit Italie die zo’n dergelijke cracker geport hebben naar de iPhone en iPad. Voor 0,79 cent slinger je deze App binnen op je iPhone of iPad en kun je gemakkelijk WPA-wachtwoorden achterhalen van Alice WiFi-routers die deze beveiliging gebruiken. Het meest opvallende blijft echter dat deze App gewoon toegelaten is tot de App Store en ook nog steeds te downloaden is.

Onlangs heeft Apple al verscheidene WPA-crackers offline gehaald, wellicht gaat hetzelfde gebeuren met WPA-Finder. Deze App is echter wel alleen gelimiteerd tot het cracken van het Italiaanse nationale netwerk Alice.

WPA Finder downloaden – [itunes link=”http://itunes.apple.com/us/app/alice-wpa-finder/id438450750?mt=8″ title=”http://itunes.apple.com/us/app/alice-wpa-finder/id438450750?mt=8″]

Delen:
  • Marcel Bruinsma

    Ehh, kijk eens naar het scherm…
    Het ding heet Alice WPA Finder en is blijkbaar bedoeld om wachtwoorden van routers met een “Alice” prefix te vinden.
    Je hebt geen vrij selectievenster voor de router.

    Totaal nutteloos voor ons dus (tenzei al je buren Alice helen en hun router ook Alice-nnnnnnn noemen.

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat