Apple in 2018: vijf vragen die we moeten stellen

iphone x gallery2 2017 Apple in 2018: vijf vragen die we moeten stellen

Wat een jaar heeft Apple achter de rug. En mogelijk wordt het in 2018 nóg drukker. In 2017 werd iPhone X op de markt gebracht. Een grote make over van eerdere modellen, voor het eerst in jaren. De Home-knop werd verwijderd en een OLED scherm werd geïntegreerd over de volledige voorzijde van het toestel. De nieuwe HomePod speaker werd geïntroduceerd en de Apple Watch kreeg een update. De afgelopen drie jaar liepen de verkoopcijfers van de iPad terug, maar ook deze zitten weer in de lift. Het wordt nog een hele klus wil Apple in 2018 alle mijlpalen in 2017 overstijgen. Mogelijk gaat dit lukken met de start van de verkoop van de HomePod, een update van de iMac en de introductie van de opvolgers van de iPhone X.

Hoe gaat de line up er uit zien?

De verwachting is dat er drie high end modellen bijkomen, evenals een opvolger voor de iPhone SE. De lijn van telefoons zal meer gevarieerd zijn dan ooit. De vraag is dan ook wel model zal komen te vervallen. Hoe dan ook, we kunnen steeds meer met onze smartphone, zoals op je mobiel casino spellen spelen.

Hoe wordt de rol van Siri groter?

Siri was een technisch hoogstandje, maar de concurrentie zit op de hielen. De HomePod van Apple moet helpen om de slimme assistent onmisbaar te maken. De introductie is uitgesteld en het is voor Apple belangrijk zaken op orde te hebben. Siri moet nóg slimmer worden.

Wat gaat Apple doen met Augmented Reality? En hoe zit het met Virtual Reality?

Apple snuffelde een beetje aan Augmented Reality met iOS 11 en ARKit. Je moet hierbij denken aan speciale interactieve apps, zoals Pokemon Go. Wil Augmented Reality populair worden, dan zal het aanbod in apps toe moeten nemen. Virtual Reality lijkt nog niet heel erg interessant te zijn in de smartphone industrie.

Hoe erg zal Apple zich in de entertainmentwereld mengen?

Apple maakt tegenwoordig content wat via Apple Music verkrijgbaar is. Nu wordt er nog niet veel content gemaakt, maar wellicht zal dit in de toekomst toenemen, bijvoorbeeld via Apple TV, wat tegenwoordig meer als een hobby van Apple wordt gezien.

Wordt touchscreen toegepast op de iMac?

Er zijn al een tijd speculaties gaande over dat er een touchscreen zal worden toegepast op de iMac. Dit wordt nog altijd ontkent door de mensen van Apple. Ook een hybride iMac zou niet aan de orde zijn. Deze twee methoden zouden het gebruik van de computers niet ten goede komen, aldus Apple. In 2016 werd dan ook de Touch Bar aan de MacBook toegevoegd. Deze verving de bovenste rij toetsen op het toetsenbord. Er zou desondanks toch veel vraag zijn naar integratie van een touchscreen in computers. Het is dan ook afwachten of Apple hierin zal achterblijven.

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat