iPhone met of zonder abonnement kopen?

iPhone iPad Mac

img 55f338317e4b7 iPhone met of zonder abonnement kopen?

Als Apple-fan weet je dat de prijzen van apparatuur van dit merk niet laag zijn. De fabrikant schaart haar telefoons, laptops en tablets onder de categorie ‘premium’ en daarom moet je soms aardig in de buidel tasten. De nieuwe iPhone 7 kost bijvoorbeeld 769 euro. Best wat geld, maar gelukkig valt er te besparen. Zo raden providers aan om een toestel met een mobiel abonnement af te nemen. Of dat echt goedkoper is, leggen we uit.

Een iPhone zonder abonnement

Wie een iPhone koopt, krijgt vaak de vraag of het toestel of ze de prijs niet erg hoog vinden. Dat gevoel heb je zeker bij het los kopen van een iPhone, maar toch kan los kopen de voordeligste optie zijn. Als je namelijk een los toestel koopt en deze combineert met een sim only abonnement, betaal je maandelijks zo’n 15 tot 20 euro voor een abonnement waarmee je kunt bellen, sms’en en internetten.

Met een bundel kun je voor dat geld gebruikmaken van 4G, heb je een databundel van ten minste 1000 MB en kun je minimaal 100 minuten bellen. Neem je een abonnement dat twee jaar duurt, dan scheelt dit nog meer.

Extra voordeel van een los abonnement is dat het toestel direct van jou is. Komt er in tussentijd een nieuwe iPhone op de markt, dan kun je de huidige telefoon verkopen en meteen weer investeren in het nieuwe model. Dankzij dit trucje stapten veel gebruikers over van een iPhone 6 naar een iPhone 7.

iphone 7 preview2 iPhone met of zonder abonnement kopen?

Prepaid een optie?

Bij sim only krijg je alleen een simkaart, maar ben je niet altijd vrij om voor een andere provider te kiezen. Als je een jaarlijks contract kiest, zit je er sowieso een jaar aan vast. Dat is niet zo als je voor prepaid kiest. Dit is namelijk geen abonnement. Je kunt zo een kaart van een andere provider kopen.

Een ander voordeel van prepaid is dat de kosten vooraf bekend zijn. Bij een abonnement kun je ‘buiten de bundel’ bellen, sms’en of internetten. Bij prepaid kan dat niet. Je maakt namelijk gebruik van zogenaamd ‘tegoed’. Is dit tegoed op, dan moet je opwaarderen. Doe je dat niet, dan kun je niet meer bellen, sms’en of internetten tot je hebt opgewaardeerd. Ook hier geldt dat dit goedkoper is dan het afnemen van een abonnement. Op Prepaidvergelijken.nl kun je uitvinden welke aanbieder voor jou het voordeligst is.

Een iPhone met abonnement

Het is duidelijk dat een los toestel alsnog voordeliger kan zijn dan de aanschaf van een abonnement met toestel. Toch zijn er nog behoorlijk wat Nederlanders die kiezen voor een abonnement met toestel. Het grootste voordeel is dat de klant niet alle kosten in één keer betaald hoeft te betalen. Het is een koop op afbetaling. De kosten voor het toestel zitten bij het abonnement in.

Daar zit wel een risico: er is besloten dat een abonnement met toestel moet worden gezien als een lening, als het toestel meer waarde heeft dan 250 euro. Bij een iPhone is dit altijd het geval. De provider moet zich dan houden aan de Wet financieel toezicht. Daar staat in dat er inkomenstoets moet plaatsvinden en de aanbieder onderzoek moet doen naar jouw kredietwaardigheid. Daarnaast wordt de lening geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Dat heeft gevolgen voor als je een lening of hypotheek wilt afsluiten.

Op MobielAbonnement.nl kun je alle opties tegen elkaar afwegen: met mobiel abonnement of zonder mobiel abonnement? Via de vergelijker op deze website vind je direct uit welke keuze het best is voor jouw portemonnee.

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat