Review: iPhone 7

iPhone

iphone 7 preview3 Review: iPhone 7

Review: iPhone 7 – Je ziet het niet, maar Apple voert met de iPhone 7 en 7 Plus weer tal van vernieuwingen door. In deze review gaan we in op de plus- en minpunten van de nieuwe iPhone van 2016.

Aan de vele gelekte foto’s en andere geruchten zagen we het al een beetje aankomen: de iPhone 7 zou weinig indruk maken met het design. Deze blijft namelijk nagenoeg gelijk aan dat van de iPhone 6 en iPhone 6S. Dat is opvallend, want nog nooit gaf Apple de iPhone drie jaar achter elkaar een zelfde design.

Zeker als je een hoesje om de iPhone 7 of 7 Plus doet is het toestel haast niet te onderscheiden van de iPhone 6. Best jammer, want hierdoor heb je veel minder het gevoel dat je een gloednieuw toestel in handen hebt. Gelukkig maar dat er onder dit bekende gezicht genoeg andere dingen zijn veranderd.

iphone 7 preview2 Review: iPhone 7

Dit begint al zodra je de homeknop voor het eerst indrukt. Direct valt op dat je hier niet met de cirkelvormige knop te maken hebt die de iPhone al jaren heeft. Apple heeft de knop vervangen met een sensor, die dankzij de Taptic Engine en trillingen jou het gevoel geeft dat je een knop indrukt. In feite blijft de sensor echter gewoon op zijn plek, wat het voor Apple gemakkelijker maakte om de iPhone 7 waterdicht te maken.

Deze Taptic Engine kom je tijdens het gebruiken van je iPhone op allerlei andere momenten tegen. Zo voel je een subtiele trilling als je een schakelaar in het menu omzet, of het notificatiecentrum naar beneden trekt. Ook app-ontwikkelaars kunnen met de Taptic Engine deze nieuwe functie gebruiken. Een leuke toevoeging, die je verrassend vaak tegenkomt.

Als Apple zich ergens op focust met de 7 en 7 Plus, dan is het wel de camera. Zowel de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus schieten prachtige foto’s, al is de 7 Plus duidelijk de camera-iPhone. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Apple de iPhone 7 Plus namelijk uitgerust met een dubbele cameralens. Deze zorgt voor prachtige resultaten, zelfs bij relatief weinig licht. Ook maakt deze extra lens het mogelijk om 2X optisch te zoomen, zodat je het beeld dichterbij haalt zonder op kwaliteit in te leveren.

iphone 7 preview Review: iPhone 7

De iPhone 6S was al snel, maar de iPhone 7 presteert nog beter dankzij de nieuwe A10 Fusionchip. Deze zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar bespaart daarnaast de accu van het toestel. Dit komt omdat de Fusionchip uit vier kernen bestaat, die opgedeeld zijn in setjes van twee. Twee kernen zijn altijd actief, terwijl de andere helft alleen geactiveerd wordt als je de telefoon zwaar belast. Denk hierbij aan het spelen van games of het bewerken van foto’s en video’s.

Naast het waterdichte ontwerp, de nieuwe camera en de verbeterde homeknop is de grootste vernieuwing er eentje die al maanden voor ophef zorgt. Apple heeft de traditionele koptelefoonaansluiting verwijderd, zodat je er niet zomaar meer een koptelefoon in kunt steken. Alle koptelefoons zijn vanaf nu aangewezen op Bluetooth, of de Lightningpoort.

Om deze stap wat draaglijker te maken, bundelt Apple bij iedere iPhone 7 een setje Lightning EarPods en een adapter. Deze stop je in de Lightningpoort, zodat je iedere ‘ouderwetse’ koptelefoon op de nieuwe iPhone kunt aansluiten. Een extra tussenstap dus, maar lang niet zo schokkend als de ophef doet vermoeden.

iphone 7 plus review Review: iPhone 7

Met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus levert Apple de veiligste iPhones af tot nu toe. Het design blijft hetzelfde (al is de nieuwe zwarte kleur wel erg mooi), maar daarnaast is nagenoeg alles erop vooruitgegaan. Bovendien is de iOS 10 update vernieuwend genoeg om je weer allerlei nieuwe functies te laten ontdekken. Laat je dus niet misleiden door het design, want met de iPhone 7 haal je een toptoestel in huis waar je nog jaren mee vooruit kunt.

Inmiddels zien we dat de levertijd van een iPhone 7 met abonnement of los al flink zijn opgelopen bij webwinkels en providers. Veel varianten zijn moeilijk leverbaar of voorlopig niet te koop. Het was een grote verrassing dat Nederland dit jaar bij de eerste groep iPhone-landen zat, maar gezien de beperkte voorraad moeten de meeste potentieel iPhone-kopers waarschijnlijk net zo lang wachten als voorheen.

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat