iOS 9 is vanaf nu downloadbaar

iPhone iPad

img 5575d30a645ed iOS 9 is vanaf nu downloadbaar

Je kon het al eerder vandaag lezen, maar iOS 9 is nu eindelijk downloadbaar. Iedereen kan de update over-the-air downloaden, of juist via iTunes. De update is beschikbaar voor alle iPads vanaf de tweede generatie en iPhone 4S en nieuwer. iOS 9 brengt aardig wat vernieuwingen en nieuwe features met zich mee, maar geen uiterlijke veranderingen.

Apple introduceert met iOS 9 een aantal interessante nieuwe features. De nieuwe features zitten vooral in de apps van Apple. Zo bevat de Kaarten-app nu OV-informatie en zijn de mogelijkheden van de Notities-app flink uitgebreid. Daarnaast ondersteunt Siri nu meer commando’s en kan Spotlight nu bijvoorbeeld zoeken op Netflix, schema’s voor sportwedstrijden vinden en dankzij een nieuwe API wordt het ook mogelijk om door apps te zoeken.

iOS 9 zal voor veel iPad-gebruikers ook een zeer interessante feature met zich mee brengen: multitasking. Apple introduceert in iOS 9 op de iPad namelijk split-view multitasking. Hierdoor is het mogelijk om twee apps naast elkaar te draaien. Op deze manier kun je dus bijvoorbeeld browsen en emails lezen tegelijk. Ook ondersteunt de videospeler op de iPad nu picture-in-picture, zodat een video ook buiten een app bekeken kan worden. Dit gebeurt door middel van een mini-speler.

Apple brengt ook een update uit voor de Apple Watch. watchOS 2 brengt onder andere nieuwe watch faces en een nachtklok. Ook is ondersteuning voor native apps en is Siri een stuk uitgebreider.

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat