‘E-mailbijlagen worden niet versleuteld in iOS 7’

iPhone iPad

img 5367b98562e54 E mailbijlagen worden niet versleuteld in iOS 7

E-mailbijlagen worden niet versleuteld opgeslagen op iOS-apparaten met iOS 7. Dat beweert beveiligingsonderzoeker Andreas Kurtz. Kurtz claimt dat het versleuten van e-mailbijlagen niet wordt toegepast in iOS 7.0.4 of nieuwer, terwijl Apple op haar website aangeeft dat dit wel het geval is. 

Kurtz ontdekte het beveiligingslek door toegang te krijgen tot het bestandssysteem van zijn iPhone 4. Bij het bladeren door bestanden ontdekte Kurtz dat zijn e-mailbijlagen niet versleuteld waren en daardoor eenvoudig uit te lezen waren. Kurtz geeft aan dat het lek ook aanwezig is op zijn iPhone 5s en iPad 2 en dat daardoor alle toestellen kwetsbaar zijn.

Kurtz heeft het lek inmiddels gerapporteerd aan Apple en kreeg te horen dat het opgelost zal worden. Apple gaf echter niet aan wanneer het beveiligingslek gedicht wordt. Ernstig is het lek niet, aangezien iemand fysiek toegang moet hebben tot het iOS-toestel om bij de e-mailbijlagen te kunnen. Er zal bij Apple dus weinig druk zijn om zo snel mogelijk een update uit te brengen.

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat