Apple komt met omruilprogramma voor iPhone-opladers van derde partijen

iPhone iPad Mac

img 52004aa146ebb Apple komt met omruilprogramma voor iPhone opladers van derde partijen

Onlangs kon je op onze website lezen hoe een vrouw in China was overleden door gebruik te maken van een namaak iPhone-oplader. De oplader die de vrouw gebruikte was een namaak oplader. Deze zijn natuurlijk niet altijd van een slechte kwaliteit, maar Apple raadt mensen af zo’n oplader te gebruiken.

Er zijn natuurlijk ook opladers van andere accessoirefabrikanten zoals Belkin. Deze opladers zijn natuurlijk gewoon te vertrouwen en worden goed getest voordat ze op de markt worden gebracht.

Om ervoor te zorgen dat elke bezitter van een Apple-product een goede oplader heeft komt Apple met een zogenaamd Takeback programma. Met dit takeback programma kun je bij de Apple Store terecht met je oplader. Een medewerker inspecteert dan je oplader of hij wel echt is.

Lijkt je oplader nep, dan wordt je oplader in beslag genomen en op een milieuvriendelijke manier gerecycled. Amerikanen kunnen dan voor een klein bedrag van $10 een echte oplader van Apple aanschaffen. Het is nog niet bekend of dit Takeback programma naar Nederland komt, maar zodra we meer weten lees je het op onze website.

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat