Apple komt met een Google Now concurrent?

iPhone iPad

img 51abbcdd0c7fb Apple komt met een Google Now concurrent?

Apple heeft Siri, en Google heeft Google Now. Veel mensen vergelijken de twee features met elkaar, maar toch is Google Now iets anders dan Siri. Siri is je echte persoonlijke assistent en Google Now geeft je voornamelijk handige informatie op basis van je GPS-locatie.

Nu werd Siri aangekondigd bij iOS 5 en bij iOS 6 werd Siri uitgebreid met veel meer nieuwe features. Bij iOS 7 verwachten we ook wat vernieuwingen voor Siri, maar hoe en wat er gaat gebeuren blijft natuurlijk nog de grote vraag.

Er zijn nu een aantal aanwijzingen gevonden dat Apple wellicht met een eigen Google Now variant komt die in Siri geïntegreerd zal worden. Het bedrijf Grokr Labs is de ontwikkelaar achter een Google Now concurrent die sinds kort niet meer downloadbaar is in de App Store. Grokr geeft je net zoals Google Now verschillende aanbevelingen op basis van je GPS-locatie.

Hetgeen wat opmerkelijk is dat het bedrijf vanaf vandaag een nieuwe naam krijgt, namelijk NEXT. Dit doen sommige onder ons denken aan NeXT, een bedrijf dat Steve Jobs in zijn jongere jaren heeft overgenomen. NEXT zal de vervanger worden van Grokr, maar de functionaliteit blijft hetzelfde. Volgens het team achter NEXT kunnen we de komende weken meer informatie verwachten.

Dit is dan ook erg opmerkelijk, vooral omdat dit nieuws een week voor de World Wide Developers Conference naar buiten is gekomen. Verder liet Tim Cook onlangs weten dat Apple meerdere bedrijven heeft overgenomen waarvan niet iedereen weet om welke bedrijven het gaat. Grokr is dan ook een goede kandidaat voor een overname waardoor Apple kan concurreren met Google Now.

Het blijft voorlopig nog allemaal niet zeker, dus neem dit bericht dan ook met een korreltje zout.

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat