Dixons wil de telecommarkt transparanter maken en gaat samenwerken met Telecombinatie

iPhone iPad

img 5168228b27478 Dixons wil de telecommarkt transparanter maken en gaat samenwerken met Telecombinatie

De meeste van ons zijn wel bekend met de electronicaketen Dixons. In heel Nederland vind je op dit moment van meer dan 150 filialen. Telecombinatie is een ander soort winkel met tientallen winkels. Telecombinatie biedt transparantheid wanneer het gaat om mobiele abonnementen. Zij kunnen jou het beste advies geven voor een goedkope abonnement die het beste bij jouw wensen past.

Nu heeft de CEO van Dixons, Steven Bakker, aangekondigd samen te gaan werken met Telecombinatie. Bij winkels van providers kunnen je vaak alleen informatie krijgen omtrent hun eigen abonnementen, maar deskundige informatie over de smartphones en tablets is er soms ver te zoeken. Dixons daarentegen heeft verstand van die apparaten en demonstreren ze al hun producten live in de winkel.

“Het grote verschil met traditionele telefoonwinkels is dat dixons specifiek verstand heeft van de smartphones en tablets en dit live demonstreert in haar winkels. Hardware verkopen is heel iets anders dan het verkopen van een dienst als een abonnement. Van dat laatste hebben wij bij de Telecombinatie dan weer verstand en die kennis brengen wij in huis bij dixons. Daarom zie ik deze samenwerking nu al als een succes”, aldus Xander de Rijk van Telecombinatie.

Informatie over mobiele abonnementen is dan weer lastig te krijgen bij Dixons, maar daarvoor kun je dan weer terecht bij een Telecombinatie filiaal. Met de samenwerking tussen Dixons en Telecombinatie wil de Dixons CEO het beste van de twee winkelketens bij elkaar brengen, namelijk deskundig advies over apparaten en transparante informatie omtrent mobiele abonnementen. Bij elke Dixons filiaal zal ervoor gezorgd worden dat je een zo voordelig mogelijk abonnement geadviseerd krijgt die perfect bij jou past.

Momenteel is Dixons marktleider als het gaat om de tabletverkopen. De directeur van Dixons verwacht binnen twee jaar dat Dixons ook de marktleider zal zijn als het gaat om smartphoneverkopen. Ten slotte laat de beste man vol vertrouwen weten dat Dixons zich zal gaan onderscheiden van de traditionele mobiele telefoonwinkels.

Steven Bakker: “De markt staat niet stil en de gemiddelde consument heeft behoefte aan transparantie. De jarenlange ondoorzichtigheid van de telecommarkt heeft deze business zo winstgevend gemaakt, maar dat is nu over. dixons is de eerste transparante telecom aanbieder: een abonnement is een abonnement, een smartphone is een smartphone. De consument is niet gek. Zij kan prima zelf uitrekenen wat het voordeligste voor hem/haar is en daarmee verliezen de traditionele telefoonwinkels hun bestaansrecht. De markt van smartphones valt bijna letterlijk in onze handen. Wij zijn de specialist in efficiënte en effectieve verkoop van deze coole apparaten. dixons is nu al marktleider in Nederland in verkoop van tablets. We zullen dat binnen twee jaar ook zijn in verkoop van smartphones.”

“We zullen ons dus, zoals je mag verwachten van onze formule, wezenlijk gaan onderscheiden van de traditionele mobiele telefoonwinkels. We focussen ons dan ook alleen op die smartphones en merken die er werkelijk toe doen. Daarmee schieten we met scherp.”

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat