iOS 6 officieel onthuld met nieuwe features en verbeteringen

iPhone iPad

img 4fd65002415d8 iOS 6 officieel onthuld met nieuwe features en verbeteringen

Apple heeft zojuist iOS 6 aangekondigd tijdens haar Keynote op de WWDC. iOS 6 brengt maar liefst 200 nieuwe features naar de iPhone, iPad en iPod touch. Zo heeft Siri een aantal verbeteringen gekregen, want het is ten slotte nog in beta.

Siri
Eerst kon je Siri bijvoorbeeld vragen wat het weer is, een notitie te maken en meer. Je kunt aan Siri allerlei vragen stellen over sportwedstrijden, maar hier hebben wij Nederlanders helaas (nog) niets aan, wel als je in de Verenigde Staten woont.

Daarnaast is het nu uitgebreider om een restaurant te zoeken, en daarna een reservering te maken. Siri weet alles over het restaurant, zoals openingstijden, de beoordeling en zelfs het menu. Deze functie is echter momenteel nog niet bruikbaar voor Nederland.

img 4fd64efc13fce iOS 6 officieel onthuld met nieuwe features en verbeteringen

Hetgeen waar we lang op hebben gewacht kan nu eindelijk, applicaties lanceren! Je hoeft simpelweg te zeggen ‘Play Angry Birds’ of ‘Start Temple Run’ en Siri start het direct op. Eyes Free is ook nog iets nieuws, hiermee kun je hands free een tweet versturen.

Nieuwe talen zijn er eindelijk ook, waaronder Italiaans, Chinees, Koreaans, Mandarin en meer. Nederlands wordt helaas nog steeds niet ondersteund door Siri. Siri zal overigens ook eindelijk beschikbaar worden gesteld voor bezitters van de nieuwe iPad. Heb je een iPad 2 of 1? Dan krijg je helaas geen Siri.

Facebook en Twitter
Het heeft lang geduurd, maar Apple heeft eindelijk naast Twitter ook diepere Facebook-integratie toegevoegd in iOS 6. Het werkt bijna hetzelfde als Twitter, je kunt heel eenvoudig vanuit een applicatie iets plaatsen op je Facebook prikbord.

img 4fd64efc1cc6e iOS 6 officieel onthuld met nieuwe features en verbeteringen

In het Berichtencentrum zijn twee knopjes toegevoegd, namelijk een knopje voor Twitter en Facebook. Je kunt door op de knopjes te klikken een tweet versturen, of iets plaatsen op je Facebook timeline.

Oproepen
Als je nu gebeld wordt op je iPhone met iOS 6, krijg je twee nieuwe knopjes te zien. Je kunt als je niet wil opnemen ervoor kiezen te beantwoorden met een SMS’je, of als je even geen zin heb op te nemen klik je op ‘Remind me Later’.

Je iPhone zal je er dan later aan herinneren dat je die persoon nog terug moet bellen, heel erg handig dus. Je kunt precies aangeven of je door je iPhone in één uur of dag herinnerd wil worden. Het is zelfs mogelijk aan te geven dat je een reminder krijgt wanneer je klaar bent met werk, of thuis bent.

img 4fd64f7a20cab iOS 6 officieel onthuld met nieuwe features en verbeteringen

Niet-storen
Dit kan erg handig zijn voor veel onder ons met een iPhone. Wanneer je Niet-storen aanvinkt zal het scherm van je iPhone niet aangaan in de avond, wanneer je een tekstbericht krijgt. Ook maakt je iPhone helemaal geen geluid meer, zodat je rustig door kunt slapen.

FaceTime over 3G
Het was nog niet mogelijk, behalve dan met een jailbreak-tweak. Maar met iOS 6 is het eindelijk mogelijk om een FaceTime-videogesprek te houden over een 3G-verbinding.

Safari
Safari is in iOS 6 uitgebreid met iCloud-tabbladen, maar ook een offline leeslijst. Foto’s kunnen vanaf nu ook geüpload worden via Safari op je favoriete websites.

img 4fd650c7a7024 iOS 6 officieel onthuld met nieuwe features en verbeteringen

Fotostream
Fotostream is ook lichtelijk vernieuwd. Zo kun je vanaf nu een gedeelde fotostream maken voor bijvoorbeeld vrienden en familie. Zo is het dus mogelijk om elkaars foto’s te bekijken die je allemaal gemaakt heb tijdens een vakantie. Daarnaast kun je met je Apple ID zelfs een reactie achterlaten op een foto.

img 4fd650c7b087b iOS 6 officieel onthuld met nieuwe features en verbeteringen

Mail
De Mail-app heeft helaas geen redesign gekregen, maar wel een aantal nieuwe functies. Zo kun je nu zogenaamde VIP’s aanstellen voor erg belangrijke personen. Als je een e-mail hebt in je Mailbox die een VIP is, dan wordt dat aangegeven met een sterretje. VIP’s hebben ook nog eens hun eigen VIP inbox in de Mail-app. Ten slotte is er eindelijk een pull to refresh, in plaats van dat refresh-knopje linksonder.

img 4fd64f7a17c29 iOS 6 officieel onthuld met nieuwe features en verbeteringen

Passbook app
Passbook is een nieuwe applicatie. Het is eigenlijk een soort van digitale portemonnee, waar je van alles in kwijt kunt. Denk hierbij aan je boarding pass, coupon code en filmkaartje. Stel je hebt bijvoorbeeld een Starbucks-kaart, dan zal je automatisch een bericht zien op je lockscreen wanneer je in de buurt bent van een Starbucks filiaal. Passbook zal uiteraard gratis verkrijgbaar zijn in de App Store.

img 4fd6500246bc8 iOS 6 officieel onthuld met nieuwe features en verbeteringen

Nieuwe kaarten-app
We hebben er veel over mogen speculeren, maar het blijkt toch echt te zijn. Apple heeft afscheid genomen van Google Maps en komt met hun eigen kaartendienst. Wijzelf zijn er helemaal onder de indruk van, want je kunt vanaf nu de wereld in 3D bekijken, wat er werkelijk waar prachtig uitziet. Het is zelfs mogelijk om te bekijken waar de files zijn of druk op de wegen.

De Kaarten-app kan vanaf nu ook gebruikt worden als navigatie app. Het is natuurlijk ook weer geïntegreerd met Siri. Zo kun je vragen waar de dichtstbijzijnde tankstation te vinden is en hoe lang de rit nog duurt.

img 4fd6506a2ba7f iOS 6 officieel onthuld met nieuwe features en verbeteringen

Een feature van de nieuwe Kaarten-app is Flyover. Flyover is dat je steden van bovenaf kunt kijken, in 3D. Dit ziet werkelijk waar prachtig uit en is dan ook geweldig om steden mee te bekijken. De beelden die we hebben gezien zagen er veelbelovend uit en wij kunnen niet wachten.

iOS 6 beta vanavond, launch dit najaar
iOS 6 zal deze herfst lanceren, een exacte releasedatum hebben we helaas niet voor je. Wel kunnen ontwikkelaars vanaf vandaag de beta downloaden van iOS 6 voor de iPad 2 en 3, iPod touch 4G en daarnaast de iPhone 3GS en alle nieuwere toestellen.

De beta is inmiddels beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

Delen:
 • Nas48

  beetje ouwe shit allemaal

 • jaap

  Wanneer is iOS 6 beschikbaar?

  • GlobalSoldier

   Dit najaar, maar een exacte releasedatum is helaas nog niet bekend

 • Meijer570

  bhooooo geen ios 6 op ipad (nog geen 2 jaar oud) wel op een prehistorische iphone 3gs

 • K16

  De mail app heeft nu ook een pull-to-refresh functie als ik kijk op de website van apple.

 • Ronald1959

  Gaaap. Verbeteringen dat wel, maar is het spectaculair. Ik weet het niet. In ieder geval zijn er wel weer een paar handigheidjes toegevoegd en wat ik me afvraag of er ook een streetview in de nieuwe Maps is. Die gebruik ik nog wel eens. De kleurverandering van de interface. Mja moet ik nog maar zien of ik dat wel leuk vindt. Misschien is dat wel gedaan om wat meer toonbaar te laten dat de iOS veranderd is. Siri op de new iPad. Daar kijk ik wel naar uit. Lijkt me een leuke gadget. Of ik dat wil gebruiken? Geen idee.

 • beaggs

  als er nu al een beta versie is komt de echte versie zekerweten voor herfst kan zelf in de zomer of over een week een dag:p ik word er een klein beetje manisch van want kwil zo snel mogelijk ios 6 heebbbbeeeennnnn

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat