Maak je gejailbreakte iPhone simlockvrij met SAM

iPhone

original Maak je gejailbreakte iPhone simlockvrij met SAM
Dankzij de Chinese iPhone hacker Loktar_Sun is het vanaf nu mogelijk om een iPhone, ongeacht welke software-versie, simlockvrij te maken. De unlock maakt gebruik van het door Sam Bingner ontwikkelde programma Subscriber Artificial Module, beter bekend als SAM. Loktar_Sun heeft dit programma ‘misbruikt’ om een unlock mogelijk te maken voor iedere software-versie en baseband.

samunlock Maak je gejailbreakte iPhone simlockvrij met SAM

MuscleNerd, bekend van het iPhone Dev-Team, heeft via Twitter bevestigd dat deze methode inderdaad legitiem is en hij het ook succesvol heeft getest op zijn iPhone 4S van T-Mobile. Het nadeel van deze truc is echter wel dat er maar één simkaart gebruikt kan worden op het toestel. Je kunt dus niet van simkaart verwisselen zonder opnieuw alle stappen uit te voeren.

Bij deze methode wordt er namelijk tijdelijk een ‘unlock ticket’ aangemaakt welke er vervolgens voor zorgt dat het toestel via iTunes simlockvrij gemaakt kan worden. SAM zorgt er namelijk voor dat iTunes denkt dat het toestel een simkaart van de goedgekeurde provider bevat, terwijl er in werkelijkheid een simkaart van een andere provider in het toestel zit.

samunlockbing Maak je gejailbreakte iPhone simlockvrij met SAM

Sam Binger, de ontwikkelaar achter SAM, heeft via Twitter aangegeven dat hij momenteel werkt aan een update voor SAM om deze truc makkelijker te maken. Tot die tijd zul je het dus nog even moeten doen met de instructies die je hier kunt vinden. Wanneer je dit te ingewikkeld vindt raden we je aan om even te wachten op de update voor SAM.

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat