Dit kun je verwachten van de iPad 3

iPad

img 4f4ec0516cd58 Dit kun je verwachten van de iPad 3

Eén ding weten we allemaal zeker, Apple gaat op woensdag 7 maart een nieuwe product aankondigen. Dit zal vermoedelijk de iPad 3 worden en wellicht verrast Apple ons ook nog met een nieuwe Apple TV. Wij hebben hieronder de meest geloofdwaardige geruchten voor je opgesomd omtrent de iPad 3. Uiteraard lichten we elk gerucht uit met wat informatie.

Retina-scherm met resolutie van 2048×1536

De kans is zeer klein dat dit gerucht je ontgaan is, we hebben deze namelijk flink uitgelicht. Maanden geleden gingen er namelijk al geruchten dat de nieuwe iPad een Retina-scherm zou krijgen, dit met een dubbele resolutie ten opzichte van de eerste twee generaties iPad. Er waren onder andere verwijzingen gevonden in iBooks 2.0 en iTunes U. Ook in het SDK van iOS 5 werden enkele verwijzingen aangetroffen richting een iPad 3 met een Retina-scherm.

img 4f50f713e2c6b Dit kun je verwachten van de iPad 3

De laatste paar dagen heb je ook nog eens op AppleSpot kunnen lezen over een heleboel schermen die van de iPad 3 zouden zijn. De website MacRumors nam zo’n scherm van de iPad 3 letterlijk onder de loep en vergeleek die met het scherm van de iPad 2. Ze kwamen tot de ontdekking dat het scherm, die vermoedelijk van de iPad 3 zou zijn, twee keer zoveel pixels heeft dan de iPad 2. Wijzelf zijn er vrijwel zeker van dat als Apple een iPad 3 aan zal kondigen, dit gepaard gaat met een Retina-scherm.

Quad-core processor

img 4f414adaecf01 Dit kun je verwachten van de iPad 3
Er is nog heel wat onduidelijkheid over de processor die in de nieuwe iPad zal zitten. Gaat het om de Apple A5X processor, waar je hier eerder over kon lezen, of krijgt de iPad 3 toch een quad-core Apple A6-processor? Eén ding weten we in ieder geval wel, er zit een iOS-apparaat aan te komen met een quad-core processor. In de beta van iOS 5.1 werd namelijk een verwijzing aangetroffen naar een iPad 3 met een quad-core processor. Sommige geruchten hebben het over over een Apple A5X processor voor een nieuwe Apple TV en een Apple A6 processor voor de iPad 3.

Betere camera

Een week geleden lekten er wat panelen uit die vermoedelijk van de iPad 3 zouden zijn. Aan de panelen viel te zien dat de kans bestaat dat de iPad 3 een ander soort camera krijgt. De Taiwanese website Apple Daily beweerde dat de iPad 3 een 8-megapixel camera krijgt. Nou lijkt ons dat niet echt geloofwaardig, omdat dat dezelfde camera is als die in de iPhone 4S en zo’n dure camera hoort gewoon niet in een iPad.  Het zou dan wel weer kunnen dat Apple ervoor kiest een 5-megapixel camera in te doen, dezelfde als die in de iPhone 4.

Design gelijkwaardig aan iPad 2, maar 0.8mm dikker

Het ziet ernaar uit dat de iPad 3 qua design weinig zal veranderen ten opzichte van de iPad 2. Zoals je hierboven al kon lezen waren er enkele panelen uitgelekt van de iPad 3. De mannen van de website Apple.pro waren in het bezit van zo’n paneel die van de iPad 3 zou zijn, maar ook een paneel van de iPad 2.

img 4f4d0a0aa006a Dit kun je verwachten van de iPad 3

Ze besloten de proef op de som te stellen en hebben de dikte opgemeten van beide panelen. Uiteindelijk leek het erop dat de iPad 3 iets dikker zal zijn dan de iPad 2, namelijk 0.8mm. Dit zou kunnen kloppen, want eerdere geruchten spraken al over een iPad 3 die iets dikker zou zijn omdat er simpelweg meer ruimte gemaakt moest worden voor onderdelen.

4G LTE-ondersteuning

img 4f50ea145da29 Dit kun je verwachten van de iPad 3
Nu is dit niet zo heel interessant voor ons Nederlanders, maar wel voor mensen die in de Verenigde Staten wonen. Er gaan langere tijd geruchten dat de iPad 3 4G LTE-ondersteuning zal bieden, wat zorgt voor nog snellere internetmogelijkheden met je iPad 3. In Nederland moet 4G nog geïntroduceerd worden, maar in enkele grote steden in de VS is het al mogelijk om gebruik te maken van een 4G-netwerk.

Home button verdwijnt mogelijk

img 4f50ede03dfd0 Dit kun je verwachten van de iPad 3
Als we eens goed kijken naar Apple’s uitnodiging voor het media-evenemt op 7 maart valt ons iets op. Het lijkt erop dat we een iPad zien dat in Portrait-modus zit en niet in Landscape, want we zien namelijk geen home button. De mannen van de website Gizmodo hebben een vergelijking gemaakt met hun eigen iPad en zoals je op bovenstaande afbeelding ziet moet de iPad wel in Portrait-modus staan. Of de home button daadwerkelijk zal verdwijnen bij de iPad 3 is nog wat onduidelijk, omdat er nog geen dag geleden de voorkant van de iPad 3 uitlekte. Hierop zien we weinig veranderingen en is de home button nog aanwezig.

Verkrijgbaar in zwart en wit

img 4f4fbae3cfc1c Dit kun je verwachten van de iPad 3
Bij bovenstaand punt kon je al lezen over de uitgelekte voorkant, die mogelijk van de iPad 3 is. Hierop was niet alleen een home button te zien, maar ook waren de panelen in de kleuren zwart en wit. De iPad 2 was bij de lancering direct verkrijgbaar in twee verschillende kleurvarianten, namelijk zwart en wit. Het zou dus kunnen dat de iPad 3 ook verkrijgbaar zal zijn in diezelfde twee kleuren.

Wanneer weten we het definitief?

Hetgeen wat je hierboven hebt gelezen is natuurlijk allemaal gebaseerd op geruchten en ontdekkingen. Niets is officieel bevestigd door Apple zelf. Maar woensdag 7 maart, vanaf 19.00 zal Apple zijn media-evenement houden. Hier zal naar alle waarschijnlijkheid de iPad 3 worden aangekondigd en wellicht een nieuwe Apple TV. Wij van AppleSpot zullen uiteraard ons best doen het evenement te coveren. Je kunt dan vanaf 19.00 het laatste nieuws omtrent dit evenement lezen op onze website, of door ons te volgen op twitter.

Delen:
 • Sven5820

  kunnen we die media-evenement niet op tv zien?

  • GlobalSoldier

   Niet op de televisie, wel via live blog. Maar je kunt ook onze website in de gaten houden aanstaande woensdag.

 • Robbert Bouw

  Dit is echt awesome!

 • Tunis hoekstra

  Waauw, een i-pad van 9,5 cm dik!!!!!

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat