Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken

iPhone iPad Mac

img 4f3d451c70b56 Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken

Mac OS X Mountain Lion zal de opvolger worden van OS X Lion. Het brengt niet zozeer veel nieuwe functies, maar juist een heleboel die we kennen van het iOS. Zo is volgens Apple Mac OS X Mountain Lion geïnspireerd door de iPad.

iCloud, maar dan iets anders

img 4f3d4638edeb7 Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken iCloud zat natuurlijk al in OS X Lion, maar het is een klein beetje aangepast in Mac OS X Mountain Lion. Wanneer je Mac OS X Mountain Lion kan installeren zal je direct iCloud kunnen configureren, wat bij de overstap naar OS X Lion niet mogelijk was. Je kunt met iCloud van alles, bijvoorbeeld back-ups maken van je contacten, data van apps zoals savegames. Liedjes, foto’s en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

iMessage

img 4f3d47185aa2f Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken iMessage wordt niet geïntroduceerd in de vorm van een Mac-app, maar gecombineerd met Yahoo Messenger, Google Talk enzovoorts in de app ‘Messages’. Deze app is al in beta-fase en kan door iedereen met OS X Lion gedownload worden. Klik hier om Messages te downloaden. Voor meer informatie over Messages kun je terecht bij dit artikel op onze website.

Reminders

img 4f3d4a0a9d742 Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken Wellicht gebruik je de app regelmatig op je iPhone, maar met OS X Mountain Lion krijgen we het ook op onze Mac. Reminders ondersteunt iCloud, dus je heb al je herinneringen op je iPhone, iPad en Mac staan. Je kunt heel erg eenvoudig een herinnering toevoegen en een lijst maken. Je kunt een reminder toevoegen met de app, maar ook door iCloud.com te bezoeken. De app is heel erg handig om bijvoorbeeld een boodschappenlijst samen te stellen.

Notities

img 4f3d4c2001539 Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken Notities is een welbekende app, wellicht gebruik je de app om soms even een korte notitie te maken. Je kunt een font kiezen, foto’s toevoegen en uiteraard tekst typen. Deze notities worden gesynchroniseerd met iCloud zodat ze ook op je iOS-apparaat staan. Notities voor op de Mac is heel erg handig. iCloud-synchronisatie bespaart namelijk heel erg veel moeite, je hoeft dan niet meer notities te typen op je iPhone of iPad, maar doet het gewoon op je Mac.

Berichtencentrum

img 4f3d4b91b1a27 Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken iOS 5 introduceerde ons een geweldige feature, namelijk het Berichtencentrum. Hier kun je met één swipe over het scherm van je iOS-apparaat zien wat je laatste mails zijn, sms’jes, gemiste oproepen, het weer, de aandelenkoers en notificaties van andere applicaties. Het Berichtencentrum zal zijn intrede maken op de Mac met OS X Mountain Lion. Het zal er precies hetzelfde uitzien als op je iOS-apparaat en werkt hetzelfde.

Deelknop

img 4f3d4cb5dae24 Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken Op je iPhone, of iPad vind je de deelknop bijvoorbeeld in de Safari browser. Door op deze knop te klikken kun je binnen enkele seconden de pagina mailen, delen op twitter en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De deelknop zal ook te vinden zijn in meerdere apps met Mac OS X Mountain Lion. Zo zal het geïntegreerd worden in Safari, de Notitie-app, Reminders, Photo Booth, iPhoto en nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld door op de deelknop te klikken een notitie mailen naar iemand en bij Photo Booth een foto tweeten, mailen enzovoorts.

Diepere twitter-integratie

img 4f3d4d68a6ab3 Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken In iOS 5 werd Twitter veel dieper geïntegreerd. Ditzelfde zal ook gebeuren bij Mac OS X Mountain Lion. Zo kun je bijvoorbeeld met de diepere twitter-integratie heel eenvoudig een tweet versturen wanneer je gebruik maakt van een app. Stel je bezoekt een website en je wil het graag delen met je volgers, dan kun je een tweet versturen over de site vanuit Safari en er bovendien een foto aan toevoegen als bijlage.

Game Center

img 4f3d4de4ce730 Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken Game Center is iets wat iedereen wel kent, of wel eens van heeft gehoord. Om in te loggen bij Game Center vul je gewoon de gegevens in van je Apple ID. Hierna zul je zien welke apps je allemaal hebt gedownload die Game Center achievements ondersteunen. In de Mac App Store vind je tal van games, die ook Game Center zullen gaan ondersteunen. Dit betekent dat we games op onze Mac kunnen spelen en tegelijkertijd achievements ermee behalen. Bovendien kun je ook de scorelijst bekijken.

AirPlay Mirroring

img 4f3d4ea4a7ef1 Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken Wellicht is dit één van de tofste functies die je nu ook op je Mac krijgt, namelijk AirPlay Mirroring. Met AirPlay Mirroring kun je het scherm van je Mac tonen op je TV. Dit vereist echter wel een Apple TV. Zo kun je namelijk een connectie leggen tussen je Mac en Apple TV om het beeld te tonen op de televisie. AirPlay Mirroring is ideaal voor bijvoorbeeld presentaties, maar ook het spelen van een game of bekijken van een video.

Gatekeeper

img 4f3d50dba1a04 Applicaties in Mac OS X Mountain Lion nader bekeken Gatekeeper is een geheel nieuwe functie in Mac OS X Mountain. Met Gatekeeper is jouw Mac nog veilger dan voorheen. Gatekeeper geeft je veel meer controle over wat je allemaal op je Mac plaatst. Zo kun je voor maximale bescherming gaan, wat betekent dat je alleen apps kunt downloaden uit de Mac App Store van ontwikkelaars met een Developer ID.

Delen:

© 2011 - 2018 AppleSpot.nl is onderdeel van Rootbeat